29.07.2016 8243

Okulumuz eğitim-öğretime ilk kez 1958 yılında başlamıştır. Okulumuz Mamak Diriliş Mahallesi'nde yer almaktadır. 1958'de Akagündüz İlkokulu adıyla kurulmuştur. 1983-1984 eğitim öğretim yılında Gülveren Ortaokulu ile birleşip 60. Yıl İlköğretim Okulu adını aldı. 12 yıl 60. Yıl İlköğretim Okulu adıyla eğitim-öğretime devam eden okulumuz 1997 yılından itibaren Şehit Öğretmen Nesrin Ünügür İlköğretim Okulu adını alarak eğitim öğretime devam etmekte iken, 2013 yılından itibaren Şehit Öğretmen Nesrin Ünügür İlkokulu adı ile eğitim öğretime devam etmektedir

Okulumuza adını veren Nesrin Ünügür, Şeferlikoçhisar'ın Cebirli Köyü'nde ilkokul ve ortaokulu, lise öğrenimini ise Ankara Cumhuriyet Lisesi'nde tamamladı. 1992 yılında Gazi Eğitim Fakültesi'nden mezun oldu. Aynı yıl Diyarbakır Merkez Hantepe Köyü'ne öğretmen olarak atandı. Görevini ifa ederken, nişanlısı Cuma İDİŞ ve iki görev arkadaşı ile beraber teröristlerce şehit edildi. Eğitim camiası şehit öğretmenlerimizi hiçbir zaman unutmayacak, kalplerimizde yaşayacaktır. Ruhu şad olsun. Okulumuz 2020 yılında şu anki binasına taşınmıştır. Bugün okulumuz 20 derslikli olarak eğitim öğretime devam etmektedir.